Exerciții yoga pentru față cu efect antirid!

Deja ești probabil familiară cu yoga, un exercițiu ce are în atenție corpul și echilibrul interior, dar de yoga pentru față ai auzit până acum? Practicată zilnic, s-a dovedit faptul că yoga pentru față sau masajul facial are efecte antirid, îmbunătățind nuanța pielii, structura și aspectul lăsat și conferind, în general, o calitate mai bună a pielii – iată ce trebuie să faci!

Însă înainte de a descoperi cele 5 mișcări de yoga, iată ce are de spus Dr. Alain Mavon, Director Senior în Știință și Inovație: „Studiile recente au confirmat faptul că exercițiile care contractă și relaxează mușchii feței stimulează fibroblastele și previn pierderea elasticității pielii. Este o tehnică bine cunoscută ce ajută pielea să-și mențină flexibilitatea și are un efect real asupra pielii cu aspect lăsat. Dacă ar fi să mă întrebați pe mine, câteva minute de exerciții zilnice pentru față și o rutină de îngrijire a pielii (precum NovAge Ultimate Lift) reprezintă secretul pentru o pielea cu aspect mai tânăr!”

1. Scoate limba
La ce ajută? Această poziție poate părea caraghioasă, însă ajută efectiv la eliminarea toxinelor din jurul ochilor.
Cum se face? Menține-ți ochii deschiși și privește în sus. Deschide gura, scoate limba și îndreapt-o în jos, spre bărbie, cât de mult poți. Menține această poziție timp de 10 secunde și apoi repetă. 

2. V-ul
La ce ajută? V-ul vizează zona de contur a ochilor și zona frunții și ajută la diminunarea pungilor de sub ochi și a cearcănelor.

Cum se face? Creează o formă de V din degetul arătător și mijlociu de la ambele mâini. Presează delicat degetul mijlociu pe colțul intern al fiecărei sprâncene, iar cu degetul arătător, pe coțul extern. Privește spre tavan și ridică pleoapele inferioare astfel încât să privești încrucișat. Apoi relaxează. Repetă de șase ori.

 


3. Modelarea nasului 
La ce ajută? Întărește musculatura nasului și previne aspectul lăsat al acestuia.
Cum se face? Folosește degetele arătătoare pentru a presa nările, cu scopul de a le închide, în timp ce le contracți. Apoi îndepărtează degetele și relaxează. Repetă de câteva ori. 


4. „Fața de pește”
La ce ajută? Această postură combate liniile din jurul gurii și previne lăsarea conturului de-a lungul maxilarului.
Cum se face? Adună-ți buzele ca și când ai forma o față de pește și încearcă să zâmbești. Menține această poziție pentru 30 de secunde, relaxează și apoi repetă. 


5. Sărută cerul
La ce ajută? Ajută la reducerea ridurilor și pielii lăsate de pe gât, în timp ce întărește mușchii maxilarului.

Cum se face? Lasă capul pe spate, îndreptând fața spre tavan. Adună buzele ca și când ai trimite o sărutare. Relaxează și apoi continuă. 

 

 


Text: Foto: Getty images