Decodează-ți tipul de piele

Genetica joacă un rol major în aspectul pielii tale. Dar si schimbările hormonale, obiceiurile alimentare și factorii din mediu o influențează. Tocmai de aceea, identificarea tipului de ten este primul pas spre a ști exact cum să-ți îngrijești pielea. Al doilea pas este conștientizarea importanței de a face ajustări în rutina zilnică, potrivite condiției pielii din acel moment.

TEN MIXT
Cum se comportă tenul

Tenul mixt este mai dificil de identificat, pentru că presupune mai multe tipuri de piele laolaltă. În mod normal, persoanele cu ten mixt au zona T mai grasă, și uscată sau normală pe restul feței.

Cum tratezi

Folosește produse diferite pentru părțile diferite ale feței. Gelurile lejere care absorb uleiurile îți vor neutraliza zona mai grasă a tenului, în timp ce cremele hrănitoare vor ajuta părțile uscate. 

Recomandarea noastră:
25196 Cremă de zi pentru un ten normal/mixt Optimals Oxygen Boost
30873 Ser de față True Perfection 
30028 Cremă lejeră de zi Ecollagen 

TEN GRAS

Cum se comportă tenul

Aspectul lucios al tenului este cauzat de multe ori de schimbările hormonale din corp sau utilizării excesive a produselor cu un conținut ridicat de alcool. În aceste condiții, pot apărea punctele negre și coșurile sau porii dilatați în zona T.

Cum tratezi

Nu încerca să-ți usuci pielea prin a exgaera cu spălarea feței, pentru că acest lucru va duce la creșterea producției de sebum. Este indicat să folosești un gel de curățare delicat, urmat de un ser non-comedogen sau o loțiune pe bază de gel. Hidratarea tenului gras poate părea ceva ilogic, dar de fapt, este esențială pentru a reface echilibrul pielii. Șervețelele absorbante pentru față te pot ajuta să înlături excesul de sebum pe timpul zilei, iar o mască de argilă aplicată o dată pe săptămână îți va curăța fața în profunzime.  

Recomandarea noastră:
25198 Cremă de zi pentru ten gras Optimals Oxygen 
30873 Ser de față True Perfection 
30028 Cremă lejeră de zi Ecollagen 


TEN USCAT

Cum se comportă tenul

Tenul uscat nu are de-a face cu lipsa hidratării, ci mai degrabă cu abilitatea stratului exterior al pielii de a menține nivelul stabil al hidratării. Tenul uscat este caracterizat prin pori foarte înguști, cu piele aspră, linii vizibile și roșeață.

Cum tratezi

Înlocuiește produsele ce conțin ingrediente dure pentru curățare, care înlătură până și lipidele din piele cu un lapte demachiant delicat. O cremă de zi cu FPS ridicat va preveni efectele nocive ale soarelui asupra pielii tale, ce pot determina uscarea pielii, și la fel de indicate sunt și cremele ce conțin acid lactic și uree. În loc să îți exfoliezi pielea, mai bine masează ușor cu ajutorul unui material de muselină, pentru a înlătura impuritățile. Dușurile fierbinți îți vor lăsa pielea uscată, așa că scade temperatura apei până la limita suportabilității. 

Recomandarea noastră:
30871 Cremă hidratantă de zi True Perfection 
31264 Cremă de zi cu efect intens de protecție FPS 30 Ecollagen 


TEN SENSIBIL

Cum se comportă tenul sensibil

Cu aspect ușor iritat, tenul sensibil are o textură neuniformă, cu zone mai uscate sau cu predispoziție la a se înroși rapid.

Cum tratezi

Evită produsele foarte parfumate sau care conțin ingrediente puternice, care au ca țintă netezirea ridurilor. În cazul în care, printre simptomele tale se numără mâncărimea și coșurile, încearcă să introduci în rutina ta zilnică produse noi, pe care să le testezi pentru a vedea cum reacționează pielea. Rutina trebuie să fie simplă, pentru a evita reacțiile adverse. 

Recomandarea noastră:
25194 Cremă de zi pentru ten uscat/sensibil Optimals Oxygen Boost 


Text: