Spa la tine acasă – Cum să-ți oferi un răsfăț de 5 stele?

Când ne gândim la spa, de obicei ne imaginăm un centru cu tratamente scumpe, dar acum, spa-urile de acasă devin din ce în ce mai practicate. Nu este doar o metodă de relaxare mai ieftină ci o posibilitate grozavă de a-ți transforma o zi obișnuită într-o sesiune de răsfăț. Mai jos vei găsi sfaturile noastre pentru a-ți crea propriul spa la tine acasă!

Începe prin a amenaja un spațiu liniștit pentru relaxare, asigură-te că ai prosoape curate, aprinde niște lumânări (de preferat unele parfumate pentru a crea o atmosferă specială) și pune muzică ambientală pentru a te ajuta să intri în starea de relaxare, eliminând stresul. 

 

FĂ O BAIE
Cada poate juca un rol important în spa-ul de acasă. Adaugă uleiuri în apă și aplică o mască de față în timp ce te înmoi. Stai în cadă cel puțin 30 minute. În timp ce te relaxezi, controlează-ți respirația cu inspirări și expirări profunde. 

DUŞUL
După baie, un duș este perfect pentru a te clăti. Folosește un gel de duș și exfoliază apoi corpul și fața pentru a curăța delicat pielea. Exfolierea ajută pielea să aibă un aspect mai fin și mai proaspăt și stimulează crema să pătrundă mai profund în piele. 

 

FAȚĂ
Nimic nu se compară cu un ulei sau ser pentru a oferi tenului un aspect luminos, strălucitor. Aplică-l cu mișcări circulare și încheie ritualul cu o cremă de zi sau de noapte, în raport cu momentul din zi. 

 

 

HIDRATEAZĂ-ȚI CORPUL
Aplică o cremă hidratantă pe tot corpul imediat după duș, când pielea ta este încă puțin umedă. Acest lucru va menține apa pe piele și vei beneficia de o hidratare intensă. Pentru rezultate mai bune, tamponează ușor pielea în loc să te ștergi foarte apăsat cu prosopul, înainte de a aplica crema. Nu uita să aplici și crema pentru mâini.

 

TRATEAZĂ-ȚI PĂRUL
În timp ce ești sub dus, spală-ți părul cu șampon și balsam, potrivite tipului de păr și aplică, pe urmă, o mască. Încearcă să-ți înfășori parul într-un prosop sau o cască pentru păr . Astfel se menține căldura ce ajută masca să pătrundă în foliculii capilari. Repetă procesul dacă părul tău este foarte uscat.  

 

De făcut/de evitat!
De făcut: Spa după o zi stresantă.
De evitat: Nu lăsa pe nimeni să te deranjeze, închide-ți telefonul.
De făcut: Bea apă de castravete pentru a te revigora.

Text: Foto: Kambiz Inanloo