Nopți cu afine: acest fruct de pădure face minuni pentru pielea și corpul tău!

Micul bob purpuriu are o mulțime de beneficii pentru sănătatea și frumusețea pielii și a corpului nostru în ansamblu, pe lângă gustul său minunat. După ce vei citi acest articol, vei începe să acorzi o atenție sporită remediilor cu afine - și pe bună dreptate!

Există multe legende despre afine

Există o teorie conform căreia numele plantei vaccínium myrtíllus (afine de mirt) ar fi derivat din cuvântul latin "vacca" - vacă. Afinele erau atât de apreciate, încât utilitatea lor era comparată cu cea a unei vaci în gospodărie!

Conform tradițiilor slave, afinele simbolizează prosperitatea, abundența, pacea și dragostea. Se credea că afinele de sub prag protejează împotriva oaspeților nepoftiți. Unele culturi au obiceiul de a coace o plăcintă cu afine în vremuri de tristețe - conform credințelor, afinele ajutau la alungarea anxietății și protejau împotriva depresiei, care era periculoasă, deoarece anxietatea privea familia de un lucrător permanent și susținător al familiei. Mai mult, celții făceau o licoare de dragoste pe bază de afine - atât de multă putere i se acorda acestei boabe!Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au observat proprietățile curative ale afinelor,

inclusiv capacitatea de a încetini îmbătrânirea și de a întoarce timpul înapoi pentru organism

Zeci de rețete de medicină populară au supraviețuit până în zilele noastre, care indică proprietățile sale antibacteriene și antioxidante. Se spunea chiar că nu există loc pentru un medic într-o casă în care se mănâncă afine. Astăzi, afinele sunt o componentă frecventă a suplimentelor alimentare.

Complexul «Astaxantină și extract de afine»  este conceput special pentru a combate efectele negative ale radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt periculoși, deoarece pot declanșa distrugerea fiziologică a țesuturilor și a organelor, provocând îmbătrânirea timpurie. Antioxidanții din complex reduc daunele oxidative cauzate de radicalii liberi. Afinele luptă împotriva radicalilor liberi datorită antocianinelor flavonoide, care au proprietăți antioxidante puternice - ele sunt cele care dau culoarea bogată a afinelor.

Rezultat: consumul regulat al complexului ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi, la prelungirea tinereții organismului și la susținerea funcționării tuturor sistemelor.

Substanțele nutritive din afine fac vederea mai ageră, protejează inima și vasele sanguine de boli și prelungesc tinerețea. O compoziție chimică atât de bogată și o gamă largă de acțiune au atras atenția industriei de frumusețe: afinele au devenit o componentă frecventă a produselor cosmetice pentru o varietate de tipuri de piele, stări și nevoi.

Extractul de afine protejează pielea împotriva stresului oxidativ și prelungește tinerețea, întărește vasele de sânge și ajută la combaterea cuperozei. Conține vitamina A, sau retinol, unul dintre cele mai puternice ingrediente anti-îmbătrânire, cu eficacitate dovedită împotriva semnelor de îmbătrânire, și vitamina C, care stimulează producția de colagen și luptă împotriva radicalilor liberi.

Proprietățile antibacteriene ale afinelor sunt, de asemenea, foarte valoroase. Magneziul din extract îmbunătățește circulația și calmează, manganul și cobaltul accelerează vindecarea leziunilor, taninurile combat erupțiile cutanate, reduc producția de sebum și îngustează porii.

Gel de curăţare multifuncţional Optimals Urban Guard 3D este curățare, exfoliere și mască într-o singură flacon. Curăță delicat, exfoliază și ajută la revitalizarea pielii terne, expusă la factorii de mediu negativi din oraș. Curăță porii în profunzime, hidratează și împrospătează, redă un ten sănătos. Particulele de exfoliant sunt ecologice și sunt fabricate din semințe de afine, exfoliază ușor celulele moarte și împrospătează pielea.

Rezultat: pielea este netedă, curată și protejată de efectele negative ale mediului înconjurător.

Produsele hidratante cu afine restabilesc bariera protectoare a pielii prin refacerea nivelului de hidratare și prevenirea pierderii de umiditate, înmuiere și tonifiere cu niacinamidă.

Capacitatea lor de a combate tenul tern și efectele radicalilor liberi fac din afine o componentă indispensabilă a gamelor de protecție pentru orășeni.

Ser Optimals Hydra Radiance a fost dezvoltat de experți în nutriția pielii special pentru a oferi pielii tale o strălucire naturală. Echilibrul corect de nutrienți și tehnologia naturală asigură o hidratare dovedită clinic timp de 24 de ore. Textura ultra-ușoară a gelului răcorește și împrospătează pielea, lăsând-o netedă ca de satin. Serul conține zaharuri de afine, cunoscute pentru capacitatea lor de a reține umiditatea și de a menține pielea hidratată.

Rezultat: substanțele nutritive active și tehnologia de hidratare intensivă conferă pielii tale o strălucire și îi permit să-și păstreze culoarea sănătoasă și catifelarea.

Mască textilă de față intens hrănitoare Optimals restabilește echilibrul hidric și redă strălucirea pielii deshidratate în doar 10 minute. Acidul hialuronic cu moleculă mică și zaharurile de zmeură regenerează pielea deshidratată, ternă și uscată, redând o strălucire sănătoasă și ameliorând disconfortul.

Afinele conferă un efect hidratant datorită conținutului lor de zaharuri și vitamine, înmoaie și tonifică pielea, deoarece conțin acizi naturali de fructe.

Rezultat: senzația de apăsare este eliminată, iar bariera protectoare este refăcută. Textura gelului răcoritor împrospătează plăcut, calmează și înmoaie pielea