Soluții anti-îmbătrânire prin alimentație

Îmbătrânirea este cel mai natural proces pe care îl experimentăm; este inevitabilă. Însă introducerea anumitor alimente în dieta noastră – și înlăturarea altora – ne poate oferi un aspect întinerit al pielii. Avantajul în plus? Acestea ne mențin și sănătoase pe interior.

AVOCADO 

Avocado este bogat în grăsimi monosaturate – și înainte de a comenta la cuvântul ”grăsime” reține că vorbim în acest caz de un lucru bun! Grăsimile monosaturate protejează celulele de efectele negative ale radicalilor liberi, îmbunătățind textura pielii. Iar un avocado de dimensiune medie conține în jur de 14g de fibre, ce ajută la eliminarea toxinelor din corp, toxine care contribuie la un aspect îmbătrânit al pielii. 


APA

Premiul pentru cel mai bun tratament anti-îmbătrânire? Apa! Aceasta hrănește pielea și înlătură toxinele din organism, devenind astfel cea mai bună soluție pentru o a avea o pielea hidratată și strălucitoare. 


BROCCOLI

Broccoli este bogat în vitamina C, cunoscută pentru proprietățile de a combate efectele negative ale agresorilor externi, precum soarele și poluarea. Regăsită și în citrice, Vitamina C joacă un rol esențial în producerea de colagen.OLEAGINOASE

Migdalele și nucile sunt pline de acizi grași omega 3, proteine și Vitamina E. Această gustare sănătoasă contribuie la refacerea pielii și împiedică apariției  ridurilor. 


SOMON

Peștele gras, precum somonul și macroul, este ideal pentru menținerea strălucirii pielii. Acești pești sunt bogați în proteine, ce ajută la refacerea și fermitatea pielii, și sunt bogați în acizi grași omega 3 și omega 6, elemente de asemenea esențiale în refacerea pielii. 


ROȘII

Roșiile conțin o cantitate mare de licopen, un antioxidant puternic, ce protejează pielea împotriva efectelor nocive ale soarelui și păstrează luminozitatea pielii. 


KIWI

Un singur kiwi conține doza zilnică recomandată de Vitamina C. Acest super fruct ajută la refacerea nivelului de colagen și îmbunătățește elasticitatea pielii – toate acestea contribuind la aspectul întinerit al pielii.
OVĂZ

Ovăzul este plin de fibre și nutrienți care mențin nivelul de hidratare al pielii. De asemenea, este antiinflamator, antioxidant și reprezintă o sursă de acid silicic, care hrănește celulele și previne apariția liniilor fine. 
Suplimente anti-îmbătrânire 

OMEGA-3 

Deși găsești acizi grași omega 3 în peștele gras, cei mai mulți dintre noi nu consumăm suficient pește. Un supliment cu omega 3 ne va ajuta să ne menținem pielea hidratată și protejată și să îmbunătățim elasticitatea pielii, pentru a amâna apariția ridurilor. 

ASTAXANTIN 

Astaxantinul este un antioxidant regăsit în alge. Făcând parte din aceeași familie de molecule cu betacarotenul  și licopenele (regăsite în roșii), studiile indică faptul că astaxantinul este de 100 de ori mai eficient în eliminarea radicalilor liberi. 

Text: Foto: Shutterstock