9 sfaturi pentru un păr fabulos vara

Vara și-a intrat oficial în drepturi. Însă pe cât de mult am iubi soarele, apa mării și zilele relaxante la piscină, niciuna dintre acestea nu este în mod special benefică pentru părul tău. Citește aceste 9 sfaturi și bucură-te de un păr fabulos toată vara.

SFAT #1 APLICĂ MASCĂ
Părul uscat nu arată bine, însă vara este destul de dificil să eviți acest lucru. Folosește un tratament hrănitor intensiv pentru a-ți proteja, hidrata părul și a preveni căderea acestuia. 

SFAT #2 PROTECȚIE UV   
Expunerea excesivă la soare usucă părul și îl subțiază, însă acoperirea capului cu o pălărie sau un turban creat dintr-o eșarfă îți va proteja părul de razele nocive UV.

SFAT #3 HIDRATEAZĂ
Vremea caldă și umedă poate rezulta în fire rebele și neascultătare, însă aplicarea unui ulei de argan sau ulei de cocos pe vârfuri va conferi hidratare instantaneu. Dacă ești în oraș și consideri că părul nu vrea deloc să te asculte, bagă mână în geantă și aplică puțin ulei. 

SFAT #4 ÎNAINTE DE ÎNOT
Înainte de a plonja în piscină, udă-ți părul cu apă curată. Dacă te bagi în piscină cu părul uscat, acesta va absorbi clorul și sarea imediat – dacă îți uzi părul înainte, nu se va mai întâmpla asta. 
 

SFAT #5 DUPĂ ÎNOT
Părul este cel mai fragil atunci când este ud. După ce ai înotat, părul poate fi aproape imposibil de descurcat imediat ce s-a uscat. Și dacă încerci să-l descurci în acest moment, nu vei face decât să-l rupi. Ține în geanta de plajă un pieptene cu dinți rari și un balsam ce nu necesită clătire și aplică-l imediat ce ai ieșit din piscină.

SFAT #6 CLĂTEȘTE
Apa sărată și clorul usucă și deteriorează părul. După ce ai înotat în piscină, asigură-te că-ți clătești părul cu apă curată și că aplici un balsam ce nu necesită clătire. 

SFAT #7 SPĂLAREA
După o zi petrecută la piscină, părul tău va avea nevoie de mai multă atenție. Spală-ți părul cu un șampon reparator care va înlătura chimicalele rămase. Încheie ritualul de spălare a părului cu un balsam, pentru a-l hidrata și hrăni. 

SFAT #8 COAFEAZĂ-L CU GRIJĂ
Este, fără îndoială, cel mai bine pentru părul tău să-l lași să se usuce natural – mai ales dacă a fost expus la soare toată ziua, Însă dacă pur și simplu nu te poți abține de la ustensilele de coafat, atunci asigură-te că folosești placa sau ondulatorul la o temperatură cât mai mică și că aplici un spray de protecție.

SFAT #9 VOPSIREA
Asigură-te că nu faci abuz de tratamente chimice pentru păr în timpul verii. Dacă îți dorești foarte mult să-ți decolorezi părul sau să-l vopsești, fă acest lucru cu o lună sau două înainte de a te duce în concediu, pentru a evita deteriorarea lui. 

Text: