Rămâneți în formă, în ciuda frigului!

Te-ai plictisit de aceleași antrenamente zi după zi? Atunci adaugă câteva exerciții inedite, în trend în această perioadă. Iată preferatele noastre!

1. BARRE
Îți dorești să împrumuți din grația unei balerine? Atunci acesta este trendul care ți se potrivește! Este un amestec de poziții de balet clasic, forță și exerciții abdominale folosind mișcări extrem de lente. De cele mai multe ori, se folosește doar greutatea propriului corp, dar poți incorpora si greutăți ușoare sau benzi elastice. Rezultatul se observă la nivelul posturii și îmbunătățirii flexibilității și forței.

2. ARTE MARȚIALE
Cauți un antrenament cu lovituri? Nu poate fi altul mai intens decât artele marțiale. Fie că urmărești antrenamente precum boxing sau karate, ori cauți un sport cu mai puțin contact fizic cum ar fi Fight Club sau Aerobic Kickboxing, vei avea cu siguranță o experiență ce va reduce nivelul de stres, îți va tonifia mușchii, îmbunătăți performanțele cardio dar și încrederea personală!

3. PARKOUR
Alergarea Parkour poate fi o experiență încântătoare. Construită pe baza obstacolelor minime (fără amenințarea celor periculoase), acest antrenament îți dă ocazia să îți depășești limitele forței, agilității și mobilității.

4. RULARE PE CILINDRU DE SPUMĂ
Celulita. Toate femile au celulită, se știe! Dar uneori ar fi minunat dacă am putea diminua aspectul ei, iar soluția perfectă este rularea pe un cilindru de spumă. Acest masaj reduce tensiunea musculară ajutând mușchii să fie mai elastici și sănătoși. Cea mai bună parte este că poți face acest lucru acasă cu ajutorul a două lucruri: un cilindru de spumă și internet. Youtube este plin de tutoriale!

5. ALERGAREA ÎN GRUP
Îți place să alergi dar îți găsești greu motivarea? Există o soluție pentru asta! Alergarea în grup nu aduce doar o perspectivă de socializare unui sport de regulă izolat, dar va declanșa spiritul competitiv și te va învăța tehnici noi. Așadar, fie că alergi pe o bandă sau în aer liber, asigură-te că data viitoare nu vei alerga de una singură.

6. YOGA ANTI-GRAVITAȚIE
Ai visat de mică să devii o acrobată de succes? Atunci, iată ce poți face. Stând în hamac, vei executa mișcări de yoga, combinate cu pilates și mișcări de acrobație ce îți vor relaxa spatele și vor îmbunățăți nivelul forței și al flexibilității. În plus, garantat, va aduce un zâmbet pe fața ta!

7. ȚĂRAT

Dacă ești în căutare de adrenalină, poți alege cățăratul! Sentimentul pe care îl vei avea la final, după ce vei vedea câți metri ai urcat, este de neprețuit. Și acesta este un antrenament care vizează toți mușchii corpului. Spațiile amenajte pentru cățăratul la interior sunt prevăzute cu frânghii sau îți pot pune la dispoziție ziduri mai mici ce nu presupun legarea de siguranță. Tehnici diferite, distracție garantată.

Text: Foto: Martin Petersson, Getty Images