7 exerciții pentru a fi mereu în formă

Nu ai suficient timp pentru a merge la o sală de sport, dar dorești să fii în formă? Aceste șapte exerciții te vor ajuta să rămâi în formă chiar și în cele mai aglomerate zile.

Numărul de stele corespunde complexității fiecărui exercițiu.

 

1. YOGA ÎN CAMERA DE ZI

Benefic pentru: umeri, brațe, mușchii spatelui și bazinului.

Dacă practici yoga, acest exercițiu îți va aminti de poziția „câinele”. Așează-te pe genunchi cu mâinile întinse înainte, după care desprinde genunchii de podea şi  ridică-ţi  posteriorul, ţinând tălpile pe sol. Trebuie să aplici o forță de parcă te-ai împinge cu mâinele și picioarele de la podea astfel ca corpul tău să ia forma literei V. Menține această poziție cât poți după care revin-o la poziția inițială, odihnește-te și repetă. 2. FANDĂRI ÎN HOL

Benefic pentru: picioare, trunchiul interior, mușchii abdominali și ai spatelui. 

Întinde pieptul, ridică bărbia și strânge burta. Fă un pas mare înainte cu piciorul stâng. Lasă corpul în jos astfel încât coapsa stângă să fie paralelă cu podeaua deasupra călcâiului stâng, iar tibia piciorului drept – paralel cu podeaua. Întoarce-te la poziția inițială împingându-te cu piciorul stâng.  Repetă aceleași mișcări cu piciorul drept. Apoi repetă întregul ciclu. 3. ANTRENĂM BICEPȘII LA BUCĂTĂRIE

Benefic pentru: mâini, umeri și mușchii spinării 

Ia în fiecare mână câte un pachet de un kilogram de făină sau zahăr. Stai drept, picioarele la distanța umerilor, brațele lăsate în jos, palmele îndreptate în față. Îndoaie brațele de la coate atingând umerii cu greutățile. Repetă de mai multe ori. 4. FLOTĂRI LA FOTOLIU

Benefic pentru: brațe, mușchii pieptului și spatelui.

Stai pe marginea unui fotoliu comod și stabil, picioarele împreună, tălpile stabile pe podea. Mâinile sunt plasate pe părți de solduri, sprijinindu-te pe marginea fotoliului. Apoi, îndoaie mâinile de la coate la 900, lasă corpul spre podea. Îndreaptă brațele, revenind de la poziția de pornire. Repetă.  


5. BALET ORIUNDE

Benefic pentru: trunchiul inferior, picioare, mușchii picioarelor și mușchii abdominali. 

Stai în fața suportului, situat la nivelul șoldurilor – chiuvetă sau masa de bucătărie se vor potrivi. Mâinile sunt plasate pe suport. Picioarele cu călcâiele lipite vârfurile depărtate la 450. Ridică-te pe vârfurile degetelor și fă un Plie, îndoaie genunchii. Îndreaptă genunchii și revin-o pe toată talpa piciorului. Repetă. 
6. RIDICĂRI ALE PICIOARELE

Benefic pentru: mușchii abdominali

Întinde-te pe spate și ridică picioarele drepte, astfel încât unghiul format între șold și corp să fie de 900. Îndoaie ușor genunchii. Încordează mușchii trunchiului inferior, coboară picioarele dar nu până la sfârșit astfel încât să rămână o mică distanță între ele și podea. Ridică din nou picioarele. Urmărește ca partea inferioară a spatelui să fie dreptată și lipită de podea. Se repetă exercițiu. 


7. PLACA

Benefică pentru: picioare, mușchii abdominali și piept, umeri. 

Întinde-te pe burtă apoi ridică corpul sprijinind-te pe coate și degetele picioarelor. Urmărește ca coatele să fie pe aceeași linie verticală cu umerii. Corpul trebuie să fie drept și încordat. Menține această poziție cât de mult poți. 

Text: Foto: Kristine Wreyford Makeup: Åsa Östergren