4 noi super alimente

Astăzi vorbim despre “Wealthness” (combinație de cuvinte dintre ”wealth” și ”wellness”): investirea în fitness și activități sportive, produse și mâncare în scopul unui stil de viață sănătos. Dacă produse precum varza kale, spirulina sau afinele se regăsesc deja pe rafturile din bucătăria ta, te invităm să citești în continuare: 4 super alimente populare care îți oferă un boom nutritiv!

1. BAOBAB
Ce este?

Acest fruct ulta nutritiv este cules dintr-un copac întâlnit în Africa și Australia. Acest super fruct fi consumat fresh, sub formă de pudră sau pulpă. 

Iată de ce trebuie să-l încerci:

Fructul de baobab are de 10 ori mai mulți antioxidanți decât afinele, coacăzele și rodiile și de cel puțin 2 ori mai mulți decât fructele goji și fructul de acai. Are de 2 ori mai mult calciu decât laptele, de 6 ori mai mult potasiu decât o banană și de 5 ori mai multă vitamina C decât o portocală. 

2. MATE

Povestea frunzelor de Mate

Mate se obține din măcinarea și infuzarea frunzelor unui copac indigen din America de Sud. 

De ce este un ”super” aliment?

Yerba mate are cu 90% mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde. Are proprietăți benefice pentru sistemul imunitar și se spune că reduce stresul. Este, de asemenea, un detoxifiant popular și are proprietăți antirid.  


3. MORINGA

Ce trebuie să știi?

Moringa este originară din munții Himalaya, dar crește și în alte zone din Asia și Africa. Frunzele sunt zdrobite pentru a forma o pudră densă care poate fi presărată peste smothie-uri sau salate. Ce beneficii are?

Moringa conține peste 46 de antioxidanți diferiți și de 6 ori mai mulți antioxidanți decât fructele goji. De asemenea, are de 25 de ori mai mult fier decât spanacul și este cunoscută drept un anti-inflamator natural. 

4. SUC DIN CACTUS

Suc din ce?

Perele țepoase de cactus din Mexic și din sud-vestul SUA produc un fruct suculent, care se consumă sub forma unui piure, peste care se toarnă apă (și cu puțin suc de lămâie).


Este la fel de bun precum laptele de cocos? 

Chiar și mai bun. Sucul de cocos este plin de electroliți naturali și hidratanți, care au însă mai puține calorii și zahăr. De asemenea, conține taurină, un amino acid care oprește efectul radicalilor liberi și ajută la refacerea țesutului muscular. 

Text: Foto: Fotolia