15 reguli pentru îngrijirea pielii în timpul verii

Alege o abordare inteligentă pentru îngrijirea pielii tale, ținând cont de cele 15 reguli pentru un aspect sănătos și luminos al pielii.

1. Nu ieși din casă până nu aplici crema de protecție solară. Factorul de protecție solară acționează ca un scut, apărându-te de razele nocive ale soarelui și te ajută să previi formarea petelor și îmbătrânirea prematură.

2. Poate că nu știi, însă buzele suferă adesea arsuri solare. Catifelează-le și protejează-le cu un balsam care are un FPS ridica.

3. Păstrarea loțiunii tonice în frigider reprezintă cel mai bun mod de a-ți împrospăta și răcori tenul în zilele toride. 

4. Nu uita de scalp! Arsurile din creștetul capului nu numai că sunt dureroase, dar pot și rezulta în cojițe și bășici. Aplică o cremă de protecție solară de-a lungul cărării sau poartă pălărie în zilele însorite.

5. Exfolierea este un pas esențial în îngrijirea pielii tale – ajută la îndepărtarea celulelor moarte și grăbește procesul de reînnoire a pielii, lasându-ți un aspect neted, fără riduri. Folosește dispozitivul de curățare a pielii sau produse exfoliante seara, pentru a evita sensibilitatea la soare din timpul zilei.

6. Pentru a avea o piele sănătoasă și frumoasă, este recomandat să consumi alimente în toate culorile curcubeului. Profită de avantajele acestui sezon și fă-ți plinul cu kiwi, cireșe și căpșuni, care conțin vitamina C sau avocado care abundă în vitamina E. 

7.
 Există o mulțime de tehnici pentru a scăpa de părul nedorit de pe picioare: poți folosi un gel de duș și o lamă de ras, o cremă depilatoare sau benzi de ceară- noi îți recomandăm produsele Silk Beauty. Exfolierea zilnică și hidratarea cu un ulei cu absorbție rapidă sau o cremă hrănitoare te vor ajuta să-ți întreții cât mai bine aspectul picioarelor.

8. Vremea caldă și umedă poate rezulta în coșuri nedorite pe față, spate, piept și umeri. O rutină riguroasă, urmată dimineața și seara, ce include un produs de curățare și loțiune tonică te vor ajuta să îți menții pielea curată, înlăturând machiajul, excesul de sebum și impuritățile. Spală zonele predispuse la apariția coșurilor cu un burete și exfoliază pielea de două ori pe săptămână pentru a stimula reînnoirea celulară; renunță în această perioadă la materialele sintetice și optează pentru bumbac și in.  

9.  Pielea din jurul ochilor este delicată și predispusă la apariția liniilor fine, iar expunerea la soare și la razele UV nu va face decât să grăbească procesul de îmbătrânire. De mare ajutor îți vor fi o pălărie și o pereche de ochelari de soare, în timp ce o cremă pentru zona de contur a ochilor îți va hidrata pielea sensibilă și va umple liniile fine, pentru un aspect întinerit.

10. Tindem să ne neglijem mâinile, însă și ele sunt la fel de predispuse la apariția ridurilor și petelor precum este fața noastră; alege o cremă de mâini cu FPS pentru a proteja și hidrata în același timp.

11. Pielea din zona decolteului este mai subțire și mai uscată decât pielea de pe față, ceea ce înseamnă că este mult mai vulnerabilă la arsuri solare. Evită petele cauzate de soare, aspectul lăsat al pielii și ridurile folosind zilnic o cremă cu FPS.

12. Tratamentul de după plajă va hidrata și reface pielea, limitând efectele nocive cauzate de expunerea la soare. Nouă ne plac produsele Sun Zone ce conțin aloe vera pentru a calma roșeața, preveni cojirea și hidrata pielea.

13. În loc să petreci ore întregi la soare, aplică un autobronzant pentru o strălucire fără efort.

14. Clorul din piscină poate înlătura stratul de la suprafața pielii ce conține uleiurile naturale și menține pielea hidrataă. Imediat ce ieși din piscină, fă rapid un duș pentru a evita uscarea pielii.

15. Dacă te confrunți cu piele roșiatică și pori încărcați atunci când temperatura urcă în termometre, încearcă să-ți speli fața cu apa rece pentru a reduce roșeața și a micșora capilarele.

Text: Foto: Getty Images