Risipim 10 mituri populare despre pierderea în greutate

Pe Internet există sute de metode pentru a pierde în greutate. Unele sunt ciudate, altele pur și simplu contrazic bunul simț. Am analizat cele mai multe din ele și dorim să risipim 10 mituri populare despre excesul de grăsime sub influența cărora încă te poți afla.

MIT NR.1: FUNCȚIONEAZĂ NUMAI DIETELE PRIN ÎNFOMETARE
Cercetările arată că dietele bazate pe înfometare nu funcționează pentru mult timp, iar majoritatea celor care au scăzut câteva kilograme le-au adăugat înapoi timp de un an. Dar problema principală este că aceste diete stricte pot afecta metabolismul, din cauza lipsei de ingrediente esențiale. După ele vei simți lipsă de energie ceea ce va crește dorința să o compensezi prin consumul de alimente grase și dulciurilor anulând toate eforturile anterioare. 

MIT NR.2: DACĂ CONSUMI MULTE FRUCTE ȘI LEGUME CU SIGURANȚĂ SLĂBEȘTI
Dacă vei consuma după alimente nesănătoase, sănătoase nu vei scăpa de kilogramele în plus. Așa că dacă dorești să experimentezi puterea fructelor consumă-le nu împreună cu, dar în locul altor produse. 

MIT NR.3 PIERDEREA ÎN GREUTATE – REZULTATE PERMANENTE
Greutatea ta se schimbă de la o zi la alta: uneori scade, uneori, dimpotrivă, crește. Nu vă faceți griji. Dereglări ale digestiei sau echilibrul apei poate duce la fluctuații de greutate. Este important să urmărești tendința generală: dacă scade, înseamnă că faci totul corect. 

MIT NR.4: PENTRU A PIERDE ÎN GREUTATE ESTE NECESAR SĂ CONSUMI MULTĂ APĂ 
Apa este esențială pentru sănătatea organismului, dar să pierzi în greutate ea nu ajută. În același timp, de multe ori în timpul senzației de foame este suficient să ia-i câteva înghițituri de apă pentru a potoli această senzație neplăcută. 

MIT NR.5 POȚI PIERDE ÎN GREUTATE NUMAI PRIN ANTRENAMENTE GRELE
Dacă ai decis să te antrenezi în mod regulat, este binevenit, doar reține: corpul nu se poate obișnui cu încărcătura radicală peste noapte. Pentru a scădea în greutate corect sarcina trebuie crescută gradat. 

MIT NR.6: FASTFOOD-UL ÎNGRAȘ
Ă
În meniul restaurantelor de fast-food există întotdeauna una sau două feluri de mâncare care pot fi mâncate chiar și de susținătorii stilului de viață  sănătos, de exemplu, salată de legume. Și dacă situația este de așa natură încât o excursie la un restaurant fast-food este inevitabilă încearcă să alegi o astfel de masă. Cel puțin aceasta este o opțiune mai sănătoasă decât, să zicem, un hamburger dublu.

MIT NR.7: CARBOHIDRAȚII ÎNGRAȘĂ

Doar glucidele rafinate, cum ar fi orezul alb, pasta albă, o varietate de gustări și dulciuri. În general, carbohidrații sunt o parte esențială a dietei, și asemenea produse cum ar fi pâinea integrală de grâu sau orezul brun sunt incredibil de utile pentru corpul nostru. Aportul adecvat de carbohidrați , ca parte a unui regim alimentar echilibrat, nu crește greutatea corporală. 

MIT NR.8: TOATE CALORIILE SUNT LA FEL

Toate caloriile sunt egale numai în sensul că acestea sunt un combustibil pentru corpul nostru, dar sursele de calorii pot varia semnificativ, iar aici se află rădăcina problemei. Dorim să spunem că 200 de calorii ce se conțin în shake-ul de proteine sunt cu mult mai benefice decât 200 de calorii ce se conțin în biscuiți, știi la ce ne referim?

MIT NR.9: TREBUIE EVITATE ORICE SUPLIMENTE ALIMENTARE
Shake-urile Wellness, batoanele și supele elimină în mod eficient senzația de foame și te umple de energie. Aceasta e ideea de bază a suplimentelor nutritive: ele asigură organismul cu substanțe nutritive esențiale și permite să menții norma zilnică de calorii. În plus ele prelungesc senzația de sațietate. 
 

MIT NR. 10: EU ȘI PARTENERUL MEU PUTEM SĂ URMĂM ACEEAȘI DIETĂ

Genetic bărbații sunt creați astfel încât echilibrul de grăsime și a masei musculare în corpul lor diferă de a femeii – bărbații au mai mulți mușchi și procentul de grăsime corporală este mai mic. Din acest motiv bărbații mănâncă mai mult decât femeile așa că este puțin probabil să urmați aceeași dietă. 

 

 Text: Foto: Getty Images, Shutterstock