Stilul de viață sănătos suedez: obiceiuri bune pentru fiecare zi.

De la an la an, suedezii sunt recunoscuți ca fiind una dintre cele mai fericite națiuni din lume. Ei suportă stoic frigul și întunericul timp de opt luni ale anului, având o sănătate de invidiat, o imunitate puternică și nivel ridicat de energie. Privește și învață!

Produse locale

Suedezii aleg produsele de sezon, deoarece sunt mult mai sănătoase. Fiecare legumă sau fruct este bogat în cantitatea maximă de vitamine și minerale într-o anumită perioadă a anului – și atunci, potrivit suedezilor, ele trebuie consumate. Fără căpșuni în decembrie! Suedezii transformă abundența ciupercilor și fructelor de pădure din pădurile locale în conserve – și le place grădinăritul! Situația ecologică permite chiar și locuitorilor orașelor mari să aibă o mică grădină de legume și toată lumea cultivă verdeață pe pervaz.


Activitate zilnică

Vara – alergare, iarna – schi, iar la lucru indiferent de vreme cu bicicleta. Suedezii sunt foarte activi în viața de zi cu zi și nu au nevoie de nici un abonament la sală! În februarie, întreaga familie pleacă în vacanță la schi – statul alocă o săptămână de vacanță plătită, astfel încât toată lumea să poată petrece acest timp în natură.


Abordare științifică

În ciuda unei diete echilibrate și a unui stil de viață sănătos, în general, suedezii monitorizează nivelul micronutrienților importanți și completează zilnic deficiențele. Un exemplu bun! Începe cu complexul de multivitamine și minerale pentru el și pentru ea – conține 12 vitamine și 10 minerale esențiale. 

Puterea apei

 O saună bună – o adevărată pasiune a suedezilor, mai ales pe apă. Iazul rece după baia de aburi creează o scădere bruscă a temperaturii, care are efect de vindecare și îmbunătățește imunitatea. Apropo: suedezii înoată în ape deschise din mai până în toamnă. Nu e de mirare că sunt atât de întăriți!


Echilibru

Se pare că cuvintele „suprasolicitate” și „stres” nu se află în vocabularul suedezilor. Ei mențin un echilibru strict între muncă și odihnă pentru a rămâne productivi și energici în orice moment. Într-un birou tipic suedez, nimeni nu stă la computer toată ziua. Ritualurile preferate includ luarea unei pauze pentru a prinde soare, prânzul la aer curat și întâlniri tradiționale fika – ceai cu chifle dulci, la care se adună toți colegii de mai multe ori pe zi.

Îngrijirea pielii

Fetele suedeze se mândresc cu starea excelentă a pielii. Pentru fiecare zi, ton dens sau pudră folosesc foarte rar– pur și simplu nu au nimic de ascuns! Pe lângă climă, dietă sănătoasă și îngrijire corespunzătoare acestea au grijă de frumusețe cu suplimente care au grijă de calitatea pielii, a părului și a unghiilor. Încearcă complexul Astaxanthin şi extract din afine, un produs unic cu o combinație de 4 tipuri de antioxidanți (astaxantină, antocianine din extract de afine, vitaminele C ți E) care protejează împotriva radicalilor liberi și ajută la menținerea pielii tinere.