Wellness upgrade: cine va antrena liderii Oriflame?

Oriflame lansează un nou proiect: Wellness upgrade. Timp de 12 săptămâni participanții noștri se vor ocupa de autoperfecționarea sa sub supravegherea experților. Am discutat cu fiecare dintre experți pentru a afla cum văd ei misiunea lor și ce cunoștințe vor transmite Liderilor Oriflame.

 Experții noștri:

Vadim Salmanov, antrenor de afaceri. Are o vastă experiență în management, a condus întreprinderi mari din țară.

Elena Sanzharov, instructor de fitness de clasă mondială, cu 25 de ani de experiență. Autorul propriului să sistem de formare, antrenor personal ISAT. 

Maria Golodkovskaya
, nutriționist, expert în nutriție și fitness, conducătoarea blogului FudKult, autorul propriului program de nutriție și antrenamente pentru pierderea în greutate și creșterea mușchilor. 


Cum vedeți misiunea dvs.?

Vadim Salmanov
Atunci când o persoană își creează propria afacere, la un anumit moment problemele actuale nu îi permit să privească lucrurile într-un mod diferit, să înțeleagă, cine sunt clienții săi, ce valori poate oferi clienților săi.  Și aici intervine lucrul meu – să-i ajut să privească afacerea dintr-un unghi diferit. Faptul constă în aceea că oamenii nu cumpără lucruri. Oamenii cumpără soluția. Chiar și când mergem la magazin după un tricou noi procurăm nu un simplu tricou, ci o imagine. A ajuta să înțelegem acest sistem, să înțelegem ce mișcă oamenii – în aceasta constă obiectivul meu ca antrenor de afaceri. 

Elena Sanzharov
Vreau să văd femeile încrezute în sine. Dacă te ocupi de tine, duci un stil de viață sănătos și te alimentezi corect, atunci poți arăta minunat și poți fi încrezută în sine, să te realizezi în afacere și să te simți minunat în orice situație. O atitudinea sănătoasă față de viață se dezvoltă inclusiv prin formarea de sine. Un antrenor bun este în primul rând un psiholog, a cărui misiune – a ridica stima de sine și a insufla încredere.  

Maria Golodkovskaya
Nutraceutica este știința despre nutriție sănătoasă cât și despre a asigura corpului nostru minerale esențiale, vitamine, macro și micro-elemente, pentru a trăi cu corpul său în armonie, sănătate și fericire. Aceasta este misiunea mea – de a aduce oamenilor armonia dinte trup și suflet, să-i ajut să se alimenteze astfel ca să nu simtă foame, pentru a fi fericiți, pentru a nu avea depresii, deoarece aceasta foarte mult depinde de alimentație, în același timp să arate bine și să fie sănătoși. Să găsim un mijloc de aur pentru alimentație, sănătate și formă bună. 

 

 

 


În opinia dvs. ce ar trebui de făcut pentru a face un progres în afacere? 


Vadim Salmanov: Formula idioției sună astfel: faci una și aceeași acțiune în speranța că vei obține un rezultat neobișnuit. Mai multe apeluri, mai multe prezentări și așa mai departe. Dar, uneori, trebuie doar să arunci o privire asupra afacerii tale. Ceva să citești, să mergi la careva activități de formare, să întâlnești o persoană cu reputație și să-i copii acțiunile – în orice caz, să faci ceva diferit. 

Cât de justificat este punctul de vedere că trebuie să-ți asculți organismul să mănânci ceea ce vrei?

Maria Golodkovskaya

Din păcate, foarte puțini ajung la nivelul de auto-înțelegere, pentru a începe că asculți corect propriul corp. În cadrul seminar-iilor mele dau acest sfat: de exemplu, eu sigur vreau acest tort? Lasă vocea ta interioară să zică „da”. Apoi întreabă-te din nou, și așa mai departe de zece ori, iar dacă a zecea oară răspunsul tău este „da”, atunci mănâncă tortul pentru că este într-adevăr ceea de ce ai nevoie. Dar sunt sigură că pentru a cincea oară vei spune: nu de fapt nu vreau. Este un truc foarte util, pentru a înțelege dacă ai nevoie într-adevăr de acest aliment, sau dacă îl utilizezi ca protecție de stres și, de fapt, ai nevoie de altceva. 


Cât de importantă este motivația pentru antrenamentele fitness?


Elena Sanzharov
Motivația – este principalul lucru. Ea poate fi diferită – să slăbești pentru vară sau nuntă, sau până la ziua de naștere – dar, în orice caz, motivația trebuie să fie atât de puternică pentru ca omul să nu vadă obstacolele. Tu știi cei ai nevoie să atingi, și nu te gândești ce îți va sta în cale. Putem lua ca exemplu orice Lider, chiar și Președintele, cu toții se ocupă cu fitness-ul cu toții duc un mod activ de viață. Deci, o persoană poate lucra timp de 12 ore pe zi, dar va găsi mereu timp și pentru sine. Aceasta depinde de motivație.  

Nu este un secret faptul că la o anumită vârstă oamenii tind să se oprească în dezvoltarea sa, având în vedere că e prea târziu pentru a schimba ceva. Ce ați putea să le spune-ți pentru ai inspira să acționeze?


Vadim Salmanov
Tatăl meu care împlinește în acest an 80 de ani, la treizeci și șase de ani ai mei mi-a dat un sfat. El mi-a spus: privește în jur, vei vedea cum la 37 de ani oamenii încep să se plictisească de viață. Eu m-am uitat în jur și am văzut că prietenii mei au adăugat în kilograme – și eu la fel aveam atunci 100 de kilograme – și așa mai departe. M-am adus în formă cu ajutorul nutriției corespunzătoare și sportului. Aceleași cuvinte le spun adesea oamenilor: priviți în jur, vedeți cum oamenii din jur încep să decadă. Nu vă coborâți la acest nivel. Trăiți, fiți activi, îndrăgostiți-vă, alimentați-vă corect și mergeți la o sală de sport!

Maria Golodkovskaya
Nimic nu e prea târziu în această viață. Mai bine să începi astăzi, decât mâine: cu cât mai departe amânați acest moment cu atât ai mai multe de pierdut. Nu vă va vine să credeți cât de mult influențează alimentația nu doar supra sănătății, dar și asupra stării emoționale. Când trăiești cu tine însuți în armonie, atunci armonia persistă și în familie și la locul de muncă, pentru că armonia se transmite oamenilor care te înconjoară. Așa că vreau să spun să nu pierdeți timpul! Indiferent ce vârstă ai, sentimentul de armonie nu depinde de vârstă. 

 

 
Text: Foto: Shutterstock