AROMA SI DESTINUL: vorbind cu Sophie Labbe

Noul parfum Oriflame My Destiny – este ultima creatie a maestrului aclamat de parfumerie Sophie Labbe. Am intalnit-o pe Sophie, pentru a ne incarca cu energie, caldura, pozitivism si de a vorbi despre arome si mistere interesante ale destinului.

Printre celebrii parfumieri multi au fost cei au continuat activitatea tatilor si bunicilor lor, dar, in acest sens, sunteti o exceptie. Ce va aduce in lumea aromelor?

Intotdeauna am fost atrasa de mirosuri, dar nu mi-am dat seama ca ele pot fi munca vietii mele.

Totul s-a schimbat cand eram la universitate, si la cursul de chimie am citit un articol despre scoala de parfumerie ISIPCA. Am stiut imediat ca vreau sa ajung acolo. Dar, inainte de a aplica, am decis sa cunosc un adevarat parfumier pentru a intelege cum este candi ti castigi existenta din activitatea de creare a mirosurilor. Am reusit sa sa fac cunostinta cu un adevarat maestru, celebrul Jean Cherlo. Mai tarziu, sa dovedit ca el a fost presedintele comisiei de selectie in ISIPCA - aceasta, desigur, a fost un semn al destinului.

Atunci v-ati dat seama ca mirosurile – sunt vocatia Dvs?

Nu mi-am dat seama imediat, dar stelele s-au format in acest fel. Eu cred ca fiecare dintre noi are propria cale in viata si un obiectiv ce trebuie atins.

Faptul ca ati studiat chimia la universitate a influentat lucrul Dvs? Ce reprezinta pentru Dvs parfumul - obiectul unei analize stiintifice riguroase sau reflectarea sentimentelor si a emotiilor subiective?

Si una, si alta. Parfumierul  trebuie sa fie o persoana foarte curioasa, trebuie sa se straduiasca in mod constant sa obtina o noua experienta, deoarece dezvoltandu-si imaginatia isi recapata motivatia si creativitatea. Dar, in acelasi timp, un parfumier bun nu poate sa-si dezvolte activitatea fara o abordare stiintifica rationala.

Mirositi intr-un mod diferit, nu ca oamenii obisnuiti?

Eu cred ca mecanismul mirosului functioneaza aproximativ la fel in toate persoanele - simturile noastre afecteaza emotiile si experientele anterioare. Poate ca pur si simplu, eu percep mirosurile mai mult decat majoritatea oamenilor. Pentru mine detectarea mirosurilor este ca un joc: incerc mereu sa ghicesc ce parfum au trecatorii de pe strada, iar cand ajung intr-o tara noua, prima mea impresie este intotdeauna mirosul ei.

 

 

 In aroma My Destiny se foloseste piatra semi-pretioasa – turmalina. Ce a stat la baza acestei decizii?

Aceasta este o piatra speciala, ea poarta o sarcina de energie pozitiva, capabila sa insufle increderea in sine a unei persoane si trezeste creativitatea. Eu cred ca purtarea de bijuterii cu pietre pretioase este ca si cum ai purta un parfum: si unul si celalalt iti dau putere. Iar atunci cand sunt combinate, ca in aroma My Destiny, forta se dubleaza!

Ce constituie pentru Dvs o sursa de inspiratie, de incredere, de dragoste pentru viata?

Dragostea. Cand iubesc si sunt iubita, sunt in stare sa rastorn muntii. Si, desigur, pentru a avea succes am nevoie de a fi pasionata de munca pe care o fac.

Care sunt notele incluse in parfumul My Destiny? De ce le-ati ales anume pe ele?

Ne-am dorit sa creem un parfum care va umple o femeie cu energie pozitiva, deci am inceput cu note spumante de grapefruit si afine. In inima am introdus sunetul notelor de bujor care adauga eleganta, iar puterea aromei este insuflata de floarea de portocal, iar in urma acestora veti putea simti notele de patchouli, care sunt responsabile pentru profunzimea si misterul aromei.
Cum v-ati simtit cand aroma a fost finalizata?

M-am simtit plina de mandrie si fericire. Cred ca My Destiny este intr-un anumit mod norocul meu si sunt deosebit de multumita de faptul ca aceasta aroma a fost creata in colaborare cu companiei Oriflame.


Text: