Crearea parfumului Essenza

Cum se creează un parfum cu adevărat unic? Am stat de vorbă cu Fabrice Pellegrin, creatorul parfumului proaspăt lansat, Giordani Gold Essenza, pentru a afla răspunsul.

Prin venele lui Fabrice Pellegrin curge parfum. El a moștenit această pasiune de la tatăl său, care a fost, de asemenea, parfumier. A crescut în Franța, și-a început cariera la Robertet, după care s-a alăturat Grupului Mane, ca ulterior să lucreze pentru HERMÈS. Pellegrin a creat unele dintre cele mai faimoase parfumuri din lume pentru Thierry Mugler, Diptyque, Giorgio Armani, și, bineînțeles, Oriflame. 

Cea mai recentă creație a sa este Giordani Gold Essenza, un parfum care „miroase a fericire și a raze de soare”, așa cum îi place lui Fabrice să spună. 


"Pe parcursul procesului de creaţie, am devenit conştienţi de faptul că am reuşit să surprindem calitatea sublimă a florilor de portocal, ce poartă întregul parfum la un alt nivel, într-o nouă dimensiune. Cred că aici stă ascunsă magia acestui parfum.” 

Inspirat din stilul de viață italian, parfumul captează mireasma florii de portocal, o floare delicată, cu un parfum sublim. Însă extragerea notei nu a fost deloc ușoară: 

„Nota centrală a fost extrasă din floarea de portocal, iar conceperea acesteia a constituit un proces de lungă durată. O dată pe săptămână, împreună cu specialiştii din echipa mea, eram în laborator pentru a regla temperatura şi presiunea în limitele corecte, astfel încât să obţinem cea mai rafinată notă a florii de portocal.”

Tehnica adoptată de Pellegrin și de specialiștii din echipa sa este una extrem de complexă; într-atât de complexă încât este practicată în mod normal doar de către parfumeriile de top. 


"Această notă nu va mai fi folosită pentru niciun alt parfum, decât pentru Giordani Gold Essenza.


Crearea unui parfum este un proces îndelungat care necesită măiestrie. A durat mai multe luni până când am obţinut acordul perfect echilibrat al florii de portocal. Deși floarea de portocal este nota centrală a parfumului, acesta are presărate și note de vârf de citrice și bergamotă și continuă să aducă omagiu Italiei prin notele de bază de lemn de Tuscan. 

Însă descoperirea florii de portocal este cea care stă la baza „magiei acestui parfum”, ne descrie Pellegrin. Atât de magică, încât acest acord sublim va fi folosit exclusiv pentru Essenza. 


Text: Foto: Shutterstock