Mireasma fericirii: Interviu cu maestrul parfumier

Fabrice Pellegrin este creatorul unora dintre cele mai emblematice parfumuri de la Oriflame: Giordani Gold Essenza, More by Demi și parfumul proaspăt lansat pentru bărbați – Happydisiac Man. Am reușit să stăm de vorbă cu Fabrice pentru a afla cum a creat o mireasma care aduce fericirea și energizează.

Care este prima ta amintire legată de un parfum?
Prima amintire este asociată cu bunica mea care lucra într-o seră de trandafiri în Grasse, Franța. Amintirea acelei miresme nu m-a părăsit niciodată, iar nota de trandafiri mă duce mereu cu gândul la ea. O altă amintire timpurie este cea a parfumului purtat de tatăl meu – Azzaro pentru bărbați.

 

Când ai conștientizat că vrei să devii parfumier?
Am crescut în sudul Franței, chiar lângul locul în care au luat naștere parfumurile, așa că mi s-a părut un lucru firesc să devin parfumier. 


Happydisiac Man este al 11-lea parfum pe care îl creezi pentru Oriflame. Există ceva comun în parfumurile tale, precum o semnătură proprie?
Tocmai am descoperit că, într-adevăr, există ceva ce se regăsește în toate parfumurile mele: ingredientele pe care le folosesc cel mai des – note de ambră și cele lemnoase. 


Cum diferă crearea unui parfum pentru femei de crearea unui parfum masculin?
La parfumurile pentru bărbați mă joc cu notele lemnoase, în cea mai mare parte, în schimb, la parfumurile pentru femei, obișnuiesc să folosesc note lemnoase, peste care adaug note florale. O diferență semnificativă între cele două constă în faptul că pentru parfumurile masculine, categoria de note pe care le pot folosi este mai restrânsă decât pentru parfumurile feminine, unde paleta din care pot alege este mult mai vastă. 


"Mireasma fericirii pentru mine conține mai multe ingrediente... soția, copiii, grădina, regiunea din sudul Franței în care trăiesc..."

Te-ai descris cândva ca fiind un „inventator al parfumurilor”; de unde îți iei inspirația pentru aceste invenții?
Găsesc inspirație din ORICE: oameni, muzică, pictură...


Ne poți spune cum miroase fericirea pentru tine?
Mireasma fericirii pentru mine conține mai multe ingrediente... soția mea, copiii, grădina, regiunea în care locuiesc, sudul Franței, răsăritul soarelui...

 

Cum ai reușit să captezi fericirea în acest parfum? Care sunt notele „fericirii” ce definesc Happydisiac Man?

Consider că notele fericirii pot fi regăsite în combinația energică dintre acordurile unice de lime caviar și notele de măr verde și căpșuni.  

Cum ți-a influențat munca ta ca parfumier percepția zilnică asupra mirosurilor?
Sunt extrem de influențat de miresmele pe care le percep în viața de zi cu zi; și îmi place să le analizez. De exemplu, într-o zi, călătoream către St. Petersburg. Și când am ajuns la hotel, am fost copleșit de o mireasmă misterioasă. Membrii staff-ului mi-au explicat că parfumul conține note de ambră, special dezvoltat pentru hotel. Și astfel de emoție mă inspiră pentru viitoarele creații. 

 

Dacă ar fi să ne luăm după miros, cum este bărbatul Happydisiac? 
Bărbatul Happydisiac poate fi oricine! Vezi tu, parfrumul este dezvoltat pentru a amplifica emoții - iar emoțiile ne captează pe toți. 

                                       Comandă Happydisiac Man de aici.


Happydisiac Man 

NOTE DE VÂRF 
Grapefruit
Semințe de coriandru
Ananas

NOTE DE MIJLOC
Aromă de ulei de frunze de dafin
Flori de portocal
Lavandă

NOTE DE BAZĂ
Măr verde
Caviar lime
CăpșuniText: Foto: Oriflame