Șapte obiceiuri ale oamenilor super eficienți

Antreprenorii de succes au aceeași trăsătură - capacitatea de a transforma o idee într-un imperiu. Cum fac asta? Ce îi ajută? Analizăm obiceiurile a șapte lideri ruși și străini de succes.

Succesul nu vine peste noapte. Toți oamenii de succes au început de la ceva. Și, deseori, realizările sunt determinate de obiceiurile lor, acestea fiind secretele succesului și bunăstării.

MARK ZUCKEBERG POASRTĂ ACEEAȘI ȚINUTĂ ZILNIC
Mark Zuckerberg, СЕО și fondatorul rețelei sociale «Facebook, poartă aceleași tricouri gri, haroace și blugi albaștri în fiecare zi. Obiceiul eplicat de faptul că Mark nu dorește să-și piardă timpul când își alege hainele. «Fericirea este de a se trezi zilnic și de a ajuta să deservească aproape un miliard de oameni», — declară Mark. «Și simt că nu-mi voi putea face bine treaba, dacă voi pierde energie pe lucruri atât de lipsite de sens ca alegând cămașa sau sacoul, — spune Zuckerberg.

OPRAH WINFREY NU E TIMIDĂ
Oprah Winfrey, prezentatoare TV americană și magnatul media consideră, că beneficiile modestiei sunt exagerate. «În trecut, eram prea timidă să vorbesc despre succesele mele și despre greutatea mea, dar acum totul este diferit. «Da, am succes. Da, am proporții mari. Și ce?».

ELON MUSK NU VORBEȘTE LA TELEFON
Canadianul om de afaceri miliardar, CEO și co-proprietar al companiei Tesla și SpaceX Elon Musk preferă să scrie mesaje, decât să vorbească la telefon. «Competența mea cheie este abilitatea de a comunica prin e-mail», — a spus Musk într-un interviu. Acest lucru permite unui inginer capabil să aibă un program strict și să nu piardă timp pe conversațiile goale.

FAMILIA POLEZHAEV FACE PLANIFICĂRI DUMINICA
«Dacă nu planificați viitorul, atunci nu-l veți avea. În familia noastră, fiecare duminică este o zi a planificării, această tradiție a fost luată de la mama mea», — ne-a spus Vladimir și Snezhanna Polezhaevy. Nu e de mirare, pentru că obiceiul dat a ajutat-o pe Tamilla Polezhayeva să intre în rândul femeilor milionare ruse a căror afacere a fost construită de la zero.

MARTHA STEWART OPTEAZĂ PENTRU ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ
Antreprenor american, magnat media, prezentator de televiziune și cel mai bine vândut autor pentru rețetele culinaret, Martha Stewart nu consumă produse semifinite și preferă alimentele sănătoase: «Nu cumpăr produse care mi se par a fi dăunătoare pentru sănătate», — declară Martha. Dacă ești de aceeași părere vezi articolele noastre privind alimentația sănătoasă.

STEVE CASE COMUNICĂ DOAR CU PERSOANE CO-MINDED
În cartea sa "Al treilea val al Internetului", co-fondatorul AOl Steve Case citează un vechi proverb african. Care sună astfel: «Dacă vrei să mergi repede - mergi singur, dacă vrei să mergi departe - mergi cu un prieten». «Indiferent cât de simplu este acest sfat, cred că este unul dintre cele mai importante viziuni în afaceri», — scrie Case. «Sfatul este deosebit de relevant atunci când succesul în multe privințe depinde de parteneriatul dintre mai multe companii, chiar dacă în anumite aspecte opiniile lor nu coincid».

SHERYL SANDBERG STINGE GADGETURILE NOAPTEA
Cheryl Sandberg, care a lucrat în consiliul directorilor la Facebook, închide întotdeauna telefonul înainte de a merge la culcare. «E necesar să deconectez telefonul noaptea. Vreau să mă odihnesc, dar să nu mă trezesc din alertele e-mailurilor și SMS-urilor. Vreau să dorm, dar nu trezesc din alertele de e-mailuri nesfârșite și SMS-uri.», — ne-a spus Sheryl.

Text: Foto: Shutterstock / Oriflame