Interviu cu designerul colecției Luminescence

Noua colecție Luminescence — este rezultatul colaborării reușite dintre Oriflame și noul designer în industria fashion din Suedia, modelierul Amanda Brogfors Meszaros. Anume ea a primit premiul tineriul designeri Oriflame Trend Award în anul 2017.

Oriflame continuă colaborarea cu colegiul suedez de design Beckmans. Deja al treilea an consecutiv absolventii Beckmans creaza colecții de accesorii în cadrul evenimentului Oriflame Trend Award. Ne-am intalnit cu Amanda Borgfors Mészáros, ca sa aflam mai multe despre colecția Luminescence, despre impresiile de a colabora cu Oriflame și, desigur, despre inspirație.

Amanda, ce te-a atras în lumea modei?
Мodа este instrumentul principal, care ii ajuta pe oamenii sa-si reflecte caraterul, starea de spirit sau stilul. Si eu mereu am vrut sa fac parte din aceasta. 

Ce te inspiră cel mai mult?
Noua generație! Sunt incantata ca fac parte din lumea noua. Acum oamenii pot ușor sa lucreze pentru sine, sa fie independenți si sa influențeze tendințele in industriile conexe, fie cultura, muzica sau arta.    

Ai prezentat colecții la Săptămâna modei din Stockholm, Copenhaga si Paris. Ce ai simțit când ai primit premiul pentru concursul tinerilor designeri Oriflame Trend Award?
A fost incredibil! Pentru mine este o mare onoare si posibilitate de a-mi arata munca in fata a milioane de oameni din întreaga lume. 

Cum a început munca asupra colecției Luminescence??
Mai întâi am investigat tendința «Luminile orașului nocturn»: cum se mișca lumina noaptea, ce modele creează lumina in mișcarea camerei. Dezvoltarea accesoriilor a început cu modele 3D, apoi au fost pregătite probe din hârtie si fire metalice.

De ce anume aceasta tendința?
M-a inspirat orașul, ritmul sau si luminile neon. Eu am vrut sa creez o colecție senzuala si îndrăzneața, eroina căreia ii place sa provoace si sa atragă priviri. Eu însumi sunt așa, îmi place sa ies in evidenta, îmi place sa folosesc haine, accesorii si machiaj ca mijloc de exprimare. Si colecția s-a dovedit a fi provocatoare, ca si cum ar fi jucat la contrastele luminii si întunericului.  

Cum a fost să creezi colecția de accesorii pentru Orifame?
Minunat! Echipa globala m-a susținut foarte mult în toate etapele de lucru. Oamenii acceptau ideile mele, mi-au permis sa creez si credeau in mine. Aceasta este o experiență foarte valoroasa.  

Compania Oriflame este reprezntată în peste 60 de țări ale lumii. Ai luat acest lucru în considerare la crearea colecției Luminescence?
Desigur. În ciuda caracterului provocator, accesoriile sunt universale. Vor fi pe gustul iubitorilor de stiluri diferite.   

Cat de mult colecția reflecta caracterul suedez si stilul de viață?
100%. Culori rezervate, linii rafinate, elangant practic si puritatea formei — aceste proprietati ale esteticii clasice suedeze de design. Universalitatea colectiei confirma aspiratia catre dezvoltarea durabila. Acesta și este adevăratul lagom suedez

Care e accesoriul preferat din colecție?
Imi place foarte mult ca lantisorul gentii poate fi folosit ca colier , dar esarfa poate fi purtata in jurul gatului, capului, incheieturii mainelor sau legata de  «inelele» gentii.
In afara de geanta, esarfa, cercei si inele  , in colectia Luminescence este si apa de parfum . 

Text: Foto: Amanda Borgfoss Mesarosh