Monoroom

Camera fetelor

Co-proprietara magazinului Monoroom Jam Azambaeva e convinsă că în garderoba unei domnișoare rochii nu sunt niciodată prea multe.

Monoroom

În denumirea Monoroom nu accidental este cuvântul japonez „mono„, în traducere „haină”. Trei parteneri au deschis magazinul după absolvirea Institutului din Asia și Africa, Universității de Stat din Moscova, dar sau cunoscut cu aproape zece ani în urmă în LiveJournal. Anume în timpul unei călătorii în Japonia, absolventei la filologie Azambaevoy Jem ia venit ideea de un nou format de magazin: interior frumos, atmosferă prietenoasă, o mulțime de rochii drăguțe și la prețuri accesibile de la designeri din Asia (China și Coreea). Acum patru ani a fost deschis primul Monoroom cu un concept cuceritor de simplu „îți i-ai rochia cu 1999 ruble pentru orice ocazie”.

-Care sunt avantajele competitive ale magazinului?

-Prin aceea că procuri haina la prețul pieței de masă, dar a întâlni o altă persoană cu aceeași haină e practic imposibil. Este necesar să simți și să înțelegi ce are nevoie piața acum și aici, să reacționezi și să te acomodezi cerințelor. La început ne așteptam ca clienții noștri să fie în prealabil studente, eleve a claselor de liceu, dar, de fapt, sa dovedit a fi persoane cuprinse între vârstele 24-35 ani. Ne bucurăm, că în Rusia fetelor le place să se îmbrace colorat și original, și nu se tem să experimenteze.

-Inițial, conceptul Monoroom erau rochii pentru toate ocaziile la 1999 rub. Pe ce mizați acum?

-Categoria rochii de 1999 rub. a rămas și a devenit cu mult mai populară, dar au apărut mai multe rochii elegante care sunt la un preț mai ridicat. De asemenea, sau adăugat haine create de designeri ruși care sunt mai scumpe, dar nu mai puțin populare în rândul clienților.  

”Mizăm pe luminozitate, culoare – lucruri de bază în colecțiile noastre practic nu se întâlnesc. Chiar dacă e rochie de zi cu zi, ea va avea o un croi neobișnuit și culoare.”

-Ce impact are criza economică asupra afacerii dvs.?

-Nu am observat până acum o micșorare a numărului de clienți: din potrivă s-au alăturat clienți care obișnuiau până acum haine de branduri mai scumpe. Ajustări sunt numai în faptul că am redus numărul de achiziții din Europa și a crescut numărul de designeri ruși.

-Spre ce vă orientați creând colecții de sezon?

-La tendințele sezoniere, originalitatea modelelor, combinația între preț și calitate, cererea clienților în sezoanele precedente și gustul meu personal.

 -Accentul îl puneți pe modă sau vânzări?

-Eu nu aș separa aceste două concepte. Da, noi nu ne ocupăm de modă ca o artă separată, nu creăm singuri hainele, dar nici doar comerț nu putem să-l numim. Noi abordăm afacerea noastră cu suflet și dăruire. În viața mea frumusețea și moda joacă un rol important. Eu consider că femeia este creată pentru a aduce frumusețe și iubire în această lume, de aceea să se înfrumusețeze și să poarte lucruri frumoase nu este un păcat.

 -Ce ocupă un loc de bază în garderoba ta?

-Garderoba mea constă din 70% haine pe care le vindem. Aproape toate rochiile și fustele mele preferate sunt de la Monoroom, feminine și colorate. Singura excepție accesoriile: pantofi (în special tocuri înalte) și adidașii pe care le procur de la branduri anumite, și gențile – singura mea investiție în garderobă. Consider că e mai bine să fie puține (cu excepția rochiilor), dar scumpe. Acesta este stilul meu – haine disponibile dar în culori luminoase și accesorii scumpe. Această combinație mi se pare ideală și majoritatea bloggerilor de modă sunt de acord cu mine.     

-Preferi machiajul într-un anumit stil sau îți place să experimentezi?

-Sunt foarte reținută în machiaj, maxim – fond de ten și rimel. Dar îmi place să experimentez cu părul – de exemplu, m-am întors din Japonia cu bucle roz, apoi am purtat mai mult timp ombre, și la fiecare doi trei ani îmi fac breton. 

-Care sunt principalele tendințe și lucruri cheie în această vară. 

Monoroom

-Anii șaptezeci! Aceasta e principala tendință a sezonului: franjuri, blugi. Fără o rochie de blugi în această vară nu te poți petrece.

Și galbenul – strălucitor, suculent, de vară.  

-Ce tipuri de machiaj se combină cel mai bine cu colecția de vară Monoroom?

-De asemenea, machiajul specific anilor 70: natural, breton în combinație cu obraji ușor fardați.

-Care sunt lucrurile pe care le pui în valiză când mergi în vacanță?

-Rochiile – fără ele nicidecum!

 


Text: