Cum să te înveți să planifici și să le reușești pe toate

Chiar dacă aceasta pare imposibil.

În locul sticker-ilor de pe frigider, listelor din carnet și încercărilor zadarnice de a păstra totul în minte au venit Planificatoarele. Paginile unui astfel de planificator nu sunt doar o foaie curată pentru înregistrări, acestea te ajută să navighezi în sarcini și să acorzi prioritate, să înveți obiceiuri utile și chiar te inspiră la idei proaspete. Îți povestim cum să îndeplinești un planificator.  

1. ALEGE REALIZAREA UNEI SARCINI IMPORTANTE PE ZI
Un lucru important stabilește tonul, oferă un punct de reper și motivează mai mult de o duzină de sarcini mici. Adu-ți aminte despre principiul Pareto: 80% din rezultat se poate realiza, cheltuind doar 20% efort. Caută un așa punct de reper în fiecare zi, concentrându-te pe diferite domenii, de la sănătate, dezvoltare și carieră, la relații. 

2. ÎNSCRIE SARCINI, MODALITĂȚI DE A LE REZOLVA ȘI TERMENII 
Lista sarcinilor este întocmită. Acum e timpul perfect pentru a elabora un plan de acțiuni. Cum e mai bine să îndeplinești o sarcină? Divizează fiecare sarcină în două sau trei sub-sarcini, indică posibilii termeni și soluții. Înscrie toate ideile privind această sarcină în carnet sau în planificatorul online. Astfel, riscul de a uita sau de a amâna o afacere mare va fi redus la zero, deoarece sarcina nu mai pare nerealizabilă și imensă. . 3. ÎNSCRIE LUCRURILE PERSONALE ȘI PROFESIONALE ÎN ACEEAȘI LISTĂ
Viața nu este doar lucru și doar rutină. Păstrează toate sarcinile într-o listă. Acest lucru îți va permite să te deplasezi de la un punct la altul și să menții un echilibru. De exemplu, în loc să scrii cel de-al treilea articol sau următorul raport la rând, fă o pauză și șterge praful de pe masa de lucru, aruncă cupele de hârtie folosite, du-te la cooler după apă curată. Dacă lucrezi de acasă, spală vesela, pune lucrurile în mașina de spălat sau udă florile. Meditează, ieși la o plimbare sau sună-te cu prietenii. O astfel de "pauză" și schimbarea afacerilor își vor da energie și te vor ajuta să revii la muncă în stare proaspătă și odihnită.

4. ȘTERGE DIN LISTĂ SARCINILE ÎNDEPLINITE!
A rămas cel mai plăcut. Ai îndeplinit o sarcină - șterge-o din listă. Fiecare sarcină completă înseamnă că ne gestionăm viețile și nu lăsăm loc de îndoielii. Menține acest ritm!

БОНУС
Trece testul de pe site-ul md.lifestyle.expert și obține acces la versiunea electronică a planificatorului,  elaborat cu participarea Irinei Gorbachyova și a altor eroi ai campaniei de publicitate. Planifică-ți afacerea, șterge din listă sarcinile îndeplinite, împărtășește-ți realizările în rețelele sociale cu hashatg-ul #traiescsutalasuta și câștigă o vizită la SPA.

Text: Foto: Orifame