5 lucruri pe care nu îți este rușine să le recunoști ție însuți

Să ai grijă de tine și să consideri propria fericire drept prioritate – nu e deloc rușine, ci e un lucru folositor. Îți aducem exemple.

1. Sunt frumos (oasă) Și aspectul meu exterior este doar afacerea mea. Orice spun alții despre aspectul tău exterior, îmbrăcăminte, comportament sau orice alt fapt din biografie, să știi că doar tu singur(ă) ai dreptul să decizi să accepți aceste comentarii sau nu. Tu ești singura, care decizi ce să faci cu corpul tău și cum să arăți. Și dacă ceilalți au o opinie diferită la acest capitol, acesta nu este un motiv să îi asculți. Iubește-te pe tine, adoră propria frumusețea, și ține minte, că o a doua persoană ca tine nu mai există. Ești unică. Deci, nu ezita să ignori încercările altora de a te modela sub un alt format.

2. Nu mi-e rușine de vârsta mea Vârsta – este  doar o cifră în buletin. Aceasta nu afectează, în nici un fel fericirea, succesul sau percepția lumii înconjurătoare. Îți aducem câteva exemple. Mama miliardarului, inventatorului și antreprenorului Ilon Masca, Mei, continuă cariera de model și la 70 de ani, poartă ținute picante și rujuri aprinse. Și pentru prima dată în 50 de ani, ea se filmează atât de mult. Tatiana Neklyudova din Sankt Petersburg - cel mai faimos model în etate din Rusia și unicul model din țara noastră cu vârsta trecută de 60 de ani, care a pozat pentru un brand de lenjerie. Acum Tatiana are deja 62 de ani, are doi copii, nepoți, și se filmează fără întrerupere. Fostul proprietar al editurii “Kommersant”, jurnalist rus și manager media Vladimir Iakovlev, la vârsta de  52 de ani a creat proiectul "Vârsta fericirii", a scris șapte cărți despre oamenii cu vârsta 50+ care trăiesc o viață activă și fericită.

3. Nu sunt ca toți ceilalți, și asta e normal. Visezi să devii un antreprenor și să inițiezi o afacere pentru oamenii de afaceri, chiar dacă toate rudele tale până la a șaptea generație au lucrat ca angajați la vre-un nene? La vârstă de 60+ porți tocuri, rochii cu decolteu și lucrezi într-o agenție de modele, în timp ce toate prietenele tale stau cu nepoții? Ai copii atunci când vrei și de la cine vrei, ci nu pentru că a venit timpul? Îți schimbi radical viața, când toți cei din jur încearcă să te convingă să nu o faci? Ai grijă de piele și faci manichiură, chiar dacă ești bărbat? Toate aceste și multe alte exemple spun doar despre faptul că ești  o persoană curajoasă și puternică, care nu acordă atenție stereotipurilor și își trăiește viața la maxim! Continuă în același ritm

4. Eu sunt mai importantă decât serviciu, casă, familie. Adu-ți aminte ce rostesc în avion înainte de decolare: « Mai întâi îmbracă masca pe tine și apoi pe copil». Așa și în viață, dacă ești fericit, îi faci fericiți și pe toți cei, care te înconjoară. Este o regulă simplă. Și tu ești capabil să păstrezi un echilibru între toate componentele vieții tale și să nu devii victima circumstanțelor. Iar oamenii (cei apropiați, rudele și prietenii) își vor căuta de viața lor. 

5. Pot face ceea, ce vreau. Savurează serialul îndrăgit tot weekend-ul, cheltuie tot salariul pe shopping, lasă copiii cu dădaca, cu soțul sau cu bunica pe câteva zile. Construiește-ți cariera sau ocupă-te de construcția locuinței. Petrece o zi întreagă relaxându-te și citind o carte. Notează-ți plăcerile în acest punct: este un lucru simplu! Trăind o viață străină și încercând să satisfaci dorințele tuturor - este complicat.

Ești de acord 100%? Visezi să îi inspiri pe cei din jur prin propriul exemplu? Atunci participă la flashmob #sinumierusine! Dă like paginii oficiale Oriflame Moldova pe instagram, povestește-ne o istorie unde faci totul exclusiv pentru tine. La postare, indică hashtag #sinumierusine și creează-ți o pagină proprie. Cele mai interesante istorii vor fi publicate pe pagina noastră.
Text: Foto: Orifame