Afacerea și familia: cum să obții sprijinul celor dragi

Știi ce îți dorești, îți cunoști potențialul și ai ambiții mărețe. Ai încredere în tine, iar oamenii apropiați ție au o atitudine îndoielnică și sceptică. Ei nu îți susțin hotărârile și deciziile, încearcă să te convingă să renunți la unele acțiuni, îți pun pe tavă un șir de argumente demne să-ți trezească îndoielile și îți spun că este imposibil să realizezi țelurile propuse. Ce să faci în astfel de situații și cum să nu renunți să faci ceea ce îți place? Noi îți vom răspunde la această întrebare în articolul de mai jos!

ARATĂ-ȚI ENTUZIASMUL

Oamenii dragi țin mult la tine și din iubire pentru tine încearcă să te țină departe de dezamăgiri și eșecuri. Încearcă să-i convingi că iubești ceea ce faci, ceea cu ce te ocupi, explică-le detaliile muncii tale și povestește-le neapărat despre primele tale realizări. În acest fel, ei își vor schimba părerile cu privire la noua ta afacere și îi vei inspira și pe ei să înceapă să facă ceea ce le place, ceea ce le este interesant.

AFLĂ MOTIVUL

Îți va fi mult mai ușor să-ți expui punctul de vedere dacă vei afla de ce cei dragi sunt împotrivă să începi să te ocupi cu ceva nou. Roagă-i să-și expună părerile, să-ți povestească despre îndoielile și fricile lor, asta te va ajuta să privești situația din alt unghi, să definești punctele slabe și să eviți posibilele greșeli.

STABILEȘTE LIMITE

Admite faptul că cei dragi ar putea să nu-ți împărtășească punctul de vedere și asta este dreptul lor, dar nu ești obligat să le asculți sfaturile nefondate. Stabilește niște limite de comunicare despre ceea ce vrei să discuți cu cei dragi și ce nu vrei să le povestești. Poate o să ajungi la concluzia că nici nu este necesar să discuți cu ei aspectele muncii tale. Doar în afară de asta aveți atât de multe teme interesante pe care le puteți discuta.  

CONSOLIDEAZĂ-ȚI STIMA DE SINE

Dacă membrii familiei nu te susțin în această nouă provocare pentru tine, asta nu înseamnă că ceva nu e în regulă cu tine. Nu lua cuvintele lor drept ceva personal și încearcă să delimitezi emoțiile de fapte. Atunci când cineva îți spune că nu o să-ți reușească nimic amintește-ți de cele mai mici victorii ale tale, unele situații pe care le-ai rezolvat, contribuțiile tale în activitățile de succes ale echipei sau personale. Atunci când te hotărăști să faci schimbări în viața ta amintește-ți de toate experiențele prin care ai trecut. Ele te vor ajuta să mergi înainte. 

SCHIMBĂ MEDIUL

Aprobarea și sprijinul este ceea de ce au nevoie majoritatea oamenilor. Bineînțeles că este mult mai ușor să-ți atingi scopurile atunci când ai alături oameni care cred în tine, care sunt gata să te asculte și să te susțină. Este important ca acești oameni să fie apropiații tăi. Adună o comunitate de oameni care împart aceleași valori ca și tine, care își dezvoltă propriile proiecte și care au nevoie de asemenea, de susținere. Organizează întâlniri la o ceașcă de ceai și povestiți-vă unul altuia despre planurile propuse și rezultatele obținute, faceți schimb de experiențe și sfaturi.

Text: Foto: Oriflame