Алена Терещенко

Beauty-battle: întâmpină câștigătoarea

13 iulie, Moscova Holul Crocus a fost gazda finalului celui mai grandios eveniment al verii – Beauty-Battle Oriflame. Câștigătoarea concursului a devenit Aliona Tereshcenko din Khakassia. Să o întâmpinăm!

Cariera de make-up artist Aliona a început-o la vârsta de 17 ani. A studiat de la meșteri străini și ruși, a colaborat cu agenții de modelling, a efectuat un număr impresionant de filmări, inclusiv și pentru reviste internaționale, a luat parte la proiecte regionale, a creat imagini de nuntă. Aliona are experiență în desfășurarea de master class-uri, și, de asemenea, deține titlul „cel mai bun make-up artist din Serbia - 2014”.


Cum a început pasiunea ta pentru make-up și cum ai devenit make-up artist profesionist?

De profesie sunt profesor de școală primară și psiholog pentru copii. În studenție în grupul nostru eram 30 de fete și 2 băieți. Ce făceam în pauză? Desigur diverse tipuri de împletituri una alteia. Îmi plăcea foarte mult și mi se primea binișor – astfel că într-o zi o prietenă de a mea m-a rugat să o pregătesc pentru nuntă. I-am făcut coafura am fotografiat-o și am postat-o pe internet. Așa am început să lucrez cu mirese.

Când una din clientele mele m-a rugat să-i fac și coafura și machiajul a însemnat un punct de cotitură în entuziasmul meu. Idea m-a inspirat și am început cursuri de make-up.

Miresele erau clientele mele în principal doar că acum deja putem crea imaginea întreagă – și coafură și machiaj.

După ce am finisat studiile la institut am continuat să mă dezvolt ca make-up artist, lucram mult. M-a inspirat unul din artiștii din lumea machiajului Felix Stein – sub influența lui am început să mă implic în mai multe art-proiecte.  


Алена Терещенко

Aliona Tereshcenko a atras atenția juriului la începutul concursului print trimiterea unui clip video în care are loc transformarea spectaculoasă a eroinei Mila Kunis în filmul „Jupiter Ascendent”. Trecând cu succes calificarea, în a doua etapă a creat o imagine memorabilă a vrăjitoarei din basmul „Vrăjitorul din Oz”, care i-a asigurat locul în finală. Iar în finală anume lucrul ei a fost apreciat ca cel mai bun. Ca urmare, Aliona a devenit câștigătoarea bătăliei, și titularul contractului make-up artist oficial Oriflame.


Care sunt așteptările tale de la noul contract? Ce planuri creative dorești să pui în aplicare? 

Am ales acest lucru pentru că în primul rând e ceea ce îmi place foarte mult. Desigur, pentru mine este o provocare, și datorită Oriflame am posibilitatea de a învăța, a crește și a merge mai departe.  


Ce îți place cel mai mult la machiaj? 

Îmi plac experimentele creative și posibilitatea de a încerca cosmeticele obișnuite într-un mod nou. Și, desigur, îmi place să experimentez cu propria imagine și să încerc lucruri noi. Pentru mine e important să arăt bine în fiecare zi.

"

Partea puternică a Alionei este că are un gust unic și sentimentul de culoare. Aceasta deține diverse tehnici de make-up și este capabilă să creeze opere de artă folosind aeromachiajului și body arta.

"

Ce înseamnă pentru tine frumusețea în context de machiaj? Cum se raportează aceste două concepte? 

Ce înseamnă o față frumoasă? Bazându-ne pe canoanele anatomice ea trebuie să fie în primul rând simetrică. Machiajul e doar o oportunitate de a ajusta unele caracteristici, și acesta trebuie abordat cu înțelepciune. Machiajul făcut fără a ține cont de caracteristicile individuale ale unei persoane doar îi strică aspectul. Consider inutil orice chiar și cel mai în vogă și neobișnuit make-up, dacă acesta nu îndeplinește funcția sa principală.  

Pentru mine baza pentru fiecare zi este pielea bine îngrijită și curată, genele curbate și sprincenele frumos pensate. Fata este important să arate naturală, și în același timp îngrijită.

Machiajul face parte din ținută, de aceea, eu nu îl abordez în mod separat de restul. Anume în imaginea integră el are un rol și are funcția sa specifică.   


Ce le-ai dori cititorilor noștri?

Алена Терещенко

Nu credeam pe deplin în victorie. Și într-adevăr sună ca un miracol – am venit dintr-un orășel mic, și cu ajutorul Oriflame am primit oportunitatea incredibilă să cresc și să mă dezvolt. Aș dori să urez tuturor în primul rând aspirație. Este important nu doar să visezi, dar să și crezi în tine, trebuie să mergi către vis și să faci orice pentru al realiza.  Text: Foto: Materiale de presă, arhivă personală