Cum să organizezi timpul eficient?

Ne învățăm să ne dedicăm timp nouă înșine, ce nu s-ar fi întâmplat împrejur.

TREZIREA CU O ORĂ MAI DEVREME DE ORA OBIȘNUITĂ
Ușor de spus! Fii mai isteață: setează alarma cu o oră mai devreme de ora obișnuită și trezește-te de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic ieșit din comun. Un plan ideal: primele zece minute le dedici deșteptării, apoi câteva gâturi de apă caldă cu lămâie, câteva exerciții simple (pe timp de iarnă) sau o plimbare în jurul blocului (vara și pe timp însorit) pentru o stare fizică bună, și un duș. În momentul când deja le vei finisa pe toate acestea, ceilalți abia își vor ridica capul de pe pernă. O senzație plăcută, nu?

ORGANIZEAZĂ-ȚI ZIUA
Există o diferență între întocmirea unei liste, și întocmirea listei lucrurilor, care contează cu adevărat! De câte ori pe săptămână introducem una și aceeași sarcină în lista noastră TO DO dar așa și nu ajungem să o îndeplinim? Ceva de genul «să pierd în greutate 2 kg» sau «să citesc cinci cărți noi» nu se fac într-o zi. Vă oferim altă soluție.

Începe lista ta cu cea mai importantă sarcină. Îndeplinind-o pe aceasta, te vei simți învingător și celelalte sarcini se vor soluționa cât ai zice pește. Dar nu exagera cu numărul acestora. Trei – cinci sarcini importante pe zi sunt suficiente. RESPECTĂ LISTA
Femeilor le este mai ușor la acest capitol, ele pot îndeplini câteva sarcini simultan. Dar încercând să rezolvi șapte probleme odată, apare riscul să sporești nivelul stresului de vreo șapte ori. Poate nu ne jucăm cu focul? În loc de multitasking-ul obișnuit, micșorează viteza, focusându-te pe lucrul pas cu pas. Cu fiecare sarcină îndeplinită te vei simți mai fericită și mai calmă, și le vei scoate la capăt pe toate cele puse în plan, fără a te stresa. Și niciun stres.

FĂ CEEA CE POȚI FACE IMEDIAT
Cea mai simplă regulă de urmat. Dacă îndeplinirea unei sarcini îți ia câteva minute – atunci îndeplinește-o acum. Să ștergi praful pe masa de lucru? Ia cârpa și șterge. Ai nevoie să te programezi la medic? Formează numărul clinicii, alege timpul și data potrivită și programează-te. Dorești să obții răspunsul la întrebarea pe care de mult timp nu ai curajul să o rostești? Fă-o chiar acum. Savurează rezultatul și timpul economisit.

NU TE SUSTRAGE: DEZACTIVEAZĂ TOATE NOTIFICĂRILE
În loc să te sustragi, pentru a citi în email noul sms, like, comentariu, sau push-notificări pur și simplu dezactivează toate notificările. Crede-mă, nimic groaznic nu se va întâmpla. Dacă te vor pierde prietenii sau colegii, mereu au posibilitatea să te sune la telefon sau să aștepte răspunsul tău. În cazuri critice accesează regimul avia: atunci nimic nu te va sustrage. Nu trebuie să te simți deloc vinovată: doar tu ești stăpân pe viața ta, nicidecum terțe persoane sau gadgeturi. Suntem mereu alături!

Text: Foto: Oriflame