5 sfaturi pentru digitalizarea afacerii tale

Clea O’Hana este jumătate sud-africancă, jumătate marocancă și fondatoarea WiShi: platformă de styling în care utilizatorii pot încărca fotografii cu piese din garderoba lor și pot cere prietenilor sau stiliștilor online să alcătuiască o ținută pentru o ocazie specială sau eveniment. Ajutată de Maurice Marciano (fondatorul și președintele brandului GUESS) și de cei 9 oameni alături de care lucrează, Clea ne-a dezvăluit sfaturile ei pentru a avea succes în afacerea online.

1. NU RENUNȚA

„Acest sfat se aplică în orice afacere, online și offline, însă este unul esențial: fii incredibil de perseverent, motivat și crede în ideea ta. Perseverența și efortul reprezintă ingredientele cheie pentru obținerea succesului și acestea, uneori, depășesc chiar și talentul.”


2. URMEAZĂ UN CURS PENTRU DOMENIUL DIGITAL

„Sunt licențiată în finanțe și economie, însă experiența mea profesională constă în styling. Sub nicio formă nu sunt expertă în domeniul digital (deși co-fondatoarea WiShi, Lia Kislev este), însă încerc din răsputeri să mă educ în această arie. Dacă vrei să îți conduci cu succes afacerea și în online, alocă-ți timp pentru a învăța aspectele fundamentale ale mediului online: urmează cursuri despre marketing digital și învață despre SEO, citește bloguri și articole despre vânzarea online, familiarizează-te cu site-urile de socializare pe care targetul tău le folosește.”


3. FOLOSEȘTE-TE DE INSTRUMENTELE EXISTENTE

„Profită de instrumentele care sunt deja disponibile online. Dacă vinzi produse, atunci învață despre platformele care te vor ajuta să faci asta. Dacă oferi servicii, atunci caută platformele online care îți pot promova cu ușurință expertiza. De exemplu la WiShi, persoanele care își caută un job ca stilist pot să-și testeze abilitățile prin aplicația noastră și dacă își arată abilitățile și primesc aprobarea de la utilizatori, primesc un ”Stylist Badge” (insignă) și pot începe să câștige bani. Alte exemple ar fi Fiver.com (piață online ce oferă servicii pentru 5$) sau 99 designs (oferte de graphic design). Caută instrumentele digitale care sunt deja disponibile online și gândește-te cum te poți folosi de ele pentru a-ți promova inteligent afacerea.”"Perseverența și efortul reprezintă ingredientele cheie pentru obținerea succesului și acestea, uneori, depășesc chiar și talentul."

4. FII ACTIV PE PLATFORMELE DE SOCIALIZARE 

„Crește-ți afacerea online prin utilizarea unui conținut unic. De exemplu, prin WiShi oferim un conținut uimitor: poze frumoase, aticole interesante (de pe blogul nostru), competiții distractive, etc. Cred cu tărie că fiecare persoană trebuie să aibă posibilitatea de a ajunge la cei care îi pot ajuta cu sfaturi; canalele noastre online ne-au ajutat să comunicăm ce este WiShi, să atragem vizitatori și să recrutăm stiliști.” 


5. GĂSEȘTE-ȚI ACEL CEVA UNIC AL TĂU

„Este atât de important să știi exact ce anume face ca afacerea ta să fie unică. Mi-am început cariera ca stilist pentru Net-A-Porter și din acea perioadă a apărut ideea de WiShi, însă înainte de a face pasul spre această afacere, am lucrat la Belstaff, stilizam ținutele pentru David Beckham și Kate Perry pentru campania publicitară. Cunoșteam piața și am realizat că exista cerere pentru WiShi: o destinație în care oricine are acces pentru a primi sfaturi în styling, indiferent de valoarea netă. La WiShi, suntem foarte clari în ceea de oferim: atât posibilitatea de a primi o recomandare de ținută cât și de a avea propriul portofoliu de styling pentru a deveni stilist aprobat – iar acest lucru este de neprețuit.”
Text: Foto: Clea O'hana