Skip to main content Skip to main menu Skip to search
0 Produse în Coș
Points to spend in the

Politica privind protecția animalelor

De la fondarea sa în 1967, compania Oriflame, inspirată de înțelepciunea naturii și de cele mai recente descoperiri ale științei, a fost întotdeauna un inițiator în dezvoltarea de produse cosmetice. Politica Oriflame în ceea ce privește mediul înconjurător, resursele naturale și protecția animalelor constituie o parte foarte importantă a patrimoniului și a fundamentului culturii companiei.

Oriflame creează produse inovatoare, moderne și sigure care corespund celor mai stricte cerințe ale reglementărilor internaționale.

Oriflame nu testează produsele sale pe animale. Pentru a confirma siguranța produselor și pentru a asigura cele mai înalte standarde de siguranță, noi colaborăm cu laboratoare independente și personal medical calificat. Acest lucru ne oferă posibilitatea de a testa produsele cosmetice și de a evalua efectele acestora asupra pielii, prin voluntari (oameni sănătoși, începând cu vârsta de 18 ani). Testările pentru evaluarea siguranței produselor se realizează după o analiză detaliată a compoziției acestora, cu ajutorul unei echipe de experți, și numai cu acordul persoanelor dispuse să ia parte la proces, iar procedura de testare este supravegheată de un personal medical calificat. Testările clinice ale produselor cosmetice au fost acceptate ca fiind o alternativă sigură și etică în locul testării pe animale. Aceste testări sunt o practică standard în prezent.

Oriflame a fost una dintre primele companii din industria produselor cosmetice, care a refuzat testarea produselor sale pe animale. Am făcut această alegere, încă din 1967, anul când a fost fondată compania, și continuăm ferm să urmăm acest principiu.

Procedurile companiei Oriflame nu implică testarea pe animale pentru a evalua siguranța și eficiența oricăror produse sau ingrediente la orice stadiu de dezvoltare a producției.

Cu toate acestea, compania este obligată să respecte legislația țărilor pe teritoriul cărora își realizează produsele, precum și legislația țărilor care în care este stabilită testarea obligatorie a produselor pe animale pentru procedura de înregistrare pe piață. În astfel de cazuri, compania prezintă toată informația necesară pentru înregistrarea produsului fără testarea pe animale, în conformitate cu cerințele Directivei privind produsele cosmetice a UE. Acest proces este destinat pentru a înlătura necesitatea efectuării testărilor pe animale, și noi depunem toate eforturile pentru a convinge organele competente că datele prezentate sunt suficiente și respectiv să le accepte. În țările în care acest lucru nu este posibil, în conformitate cu legislația locală, din păcate, suntem nevoiți să supunem produsele unei testări suplimentare, care ar putea include și testarea pe animale.

Compania Oriflame a fost întotdeauna un susținător al metodelor alternative de testare a produselor și folosește testarea in-vitro (în afara unui organism viu), în cazul în care aceasta ar putea afecta sănătatea voluntarilor (de exemplu, în cazul produselor care ar putea provoca iritații ale ochilor).

Prin reprezentanța noastră la Asociația Europeană a Producătorilor din Industria Cosmetică „European Cosmetics” noi sprijinim în mod activ organele care lucrează asupra modificării legislației locale în scopul aducerii acesteia la normele europene. Doar ocupând o poziție activă pe piețele din aceste țări, sperăm să putem influența procesul de schimbare a politicii de testare a produselor pe animale.