Skip to main content Skip to main menu Skip to search

Protecția animalelor

Oriflame a fost una dintre primele companii din industria produselor cosmetice, care a refuzat testarea produselor sale pe animale. De la fondarea sa în 1967 și peste 50 de ani, compania Oriflame nu a efectuat niciodată testări pe animale pentru a demonstra siguranța sau eficacitatea produselor sale. Acum 50 de ani, cu mult înainte ca testarea pe animale să fie interzisă prin lege în țările UE, poziția Oriflame era unică. Dar am susținut întotdeauna metode alternative de cercetare și rămânem fideli acestui principiu până în prezent.

Cum verifică Oriflame siguranța produselor sale?

Toate produsele Oriflame sunt elaborate folosind o abordare Suedeză echilibrată:

Acțiuni – îndeplinirea permanentă a angajamentelor și promisiunilor

Siguranță – menținerea armoniei cu tine însuți, menținerea unui echilibru dintre exterior și interior

Responsabilitate – respectarea planetei noastre și a întregii comunități globale

Ghidat de aceste principii, propria noastră echipă de experți efectuează o verificare cuprinzătoare a tuturor formulelor cosmetice chiar înainte de începerea oricăror testări. Acest lucru se face pentru a asigura siguranța fiecărui ingredient. Apoi ne întoarcem la laboratoare independente. Acest lucru ne oferă posibilitatea de a testa produsele cosmetice și de a evalua efectul lor asupra pielii, implicând voluntari (persoane sănătoase în vârstă de 18 ani +). Testele de siguranță sunt efectuate exclusive după consimțământul participanților. Procedura se desfășoară sub supravegherea personalului medical calificat. Studiile clinice ale produselor cosmetice au fost acceptate ca o alternativă sigură și etică la testarea pe animale. Aceste teste sunt practica standard acum.

Este permisă testarea pe animale prin lege?

În 2013, la peste 40 de ani după ce Oriflame s-a opus pentru prima dată testării pe animale, UE a interzis vânzarea produselor cosmetice testate pe animale. Aceasta înseamnă că, din 2013, nici un produs sau ingredient cosmetic nu poate fi testat în acest fel pentru a fi vândut în Europa. Din păcate, această abordare nu este urmată la nivel mondial. Datele de testare derivate din testele pe animale pot fi solicitate de către autoritățile locale pentru înregistrarea oficială a unui produs pe piața lor în conformitate cu legile și reglementările locale.

Ce măsuri întreprinde Oriflame pentru a eradica testarea pe animale?

Ce măsuri întreprinde Oriflame pentru a eradica testarea pe animale? Ne dorim să trăim într-o lume fără testări pe animale. Pentru a implementa aceste ambiții în viață, Oriflame evaluează activ portofoliul de produse în toate țările de prezență, monitorizează schimbările potențiale în sortimentul și compoziția produselor, ia în considerare locația producției. Dorim să aducem o contribuție reală și pe termen lung la bunăstarea animalelor și, pentru aceasta, ne străduim să cooperăm cu autoritățile din toate țările în care comercializăm produsele noastre cosmetice și să asigurăm o abordare mai umană și etică a cercetării siguranței produselor la nivel mondial.